Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

LED GROW LIGHT vs HPS

LED vs HPS

Miért válasszunk kertészeti LED grow light növénytermesztő lámpát? 
A válasz nagyon egyszerű...haladni kell a korral. A LED technológia a jelenlegi tudományos kutatások alapján a lehető legjobb választás ha szeretnénk a növényeinknek a legmegfelelőbb fényspektrumot biztosítani. Ellentétben egy HPS izzóval szemben itt a növények csak is kizárólag azokat a hullámhosszokat kapják amire igazán szükségük van, és azokat is pontosan a megfelelő mennyiségben. Tudományos kísérletek soraival sikerült ilyen pontosan felmérni hogy melyik hullámhosszból kell esetleg több melyikből kevesebb az optimális növekedéshez. Másodsorban nem mindegy mennyi pénzt költesz a villanyszámládra, illetve különböző lámpákra, izzókra, trafókra... 

Itt a nyár már így is elég meleg van..

Minden indoor kertész számára ismert jelenség amikor amúgy is 30 fok van a házban, de még a lámpáknak is menniük kell... A led grow lámpák szerencsére jóval-jóval kevesebb hőt bocsátanak ki magukból, illetve mivel nem forrósodik fel úgy mint egy HPS izzó ami rettenetesen éget, elég közel tehetjük a növényekhez ahhoz hogy jobb eredményt érhessünk el, mégsem égeti le a kezünket szárítja ki vagy gyújtja meg a növényeket. Arról már nem is beszélve hogy sokkal kevesebb stressz éri a növényeidet sokkal szebbek lesznek ami hamar meglátszik a termésen is.

Olcsó befektetés, hosszútávú haszon!

A LED grow lámpák szerencsére időtállóak, nem gyengül a fényerejük radikális az életkor haladtával ellentétben más izzóval. Nincs szükség trafóra, reflektorra, vezetékekre... Sajnos mint tudjuk az olcsóbb reflektorok igencsak rosszul szórják a fényt, ami elég nagy pazarlás pláne hogy maga a HPS izzó önmagában is egy pazarló fényforrás ha növénytermesztésre használjuk. Sajnos a trafók is el-el romlanak az izzók is hamarabb tönkremennek. Ha valaki a kényelmet szereti érdemes a led grow lámpát választani. 

VEG/BLOOM mód

Sok LED grow lámpa esetében nincs ilyenre lehetőség! Ezzel szemben óriási előny hogy ha csak éppen palántáid vannak és bár ugye tudod hogy azokat nem kell egyből egy 600W-s HPS-el vagy MH-val égetni, akkor kénytelen lennél venni még egy kisebb lámpát is a másik mellé, hogy egyet csak a kicsikhez használj...na ez DUPLA PÉNZKIDOBÁS! Egyszerűen csak a VEG módot kapcsolod be és bőven elég fény lesz a palántáidnak fiatal növényeidnek! NEM mellesleg több kék hullámhosszt kapnak ilyenkor, ami megakadályozza hogy a növényeid elnyúljanak! Persze ilyenkor csak fele annyit is fogyaszt! Ha a növények már nagyobbak illetve ha már virágoznak használd mindkettőt bekapcsolva vagy csak a BLOOM-ot ha már csak érés van.

Bármi kérdés esetén e-mailben hamar válaszolunk!

Üdv;

ledandgrow.hu