Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
30.490 Ft
Menny.:db

NFT GRO-TANK Nutriculture 20L hidroponikus rendszer

Ár:
30.490 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2024. április 24.

Leírás

Az NFT Gro-Tank készlet az első hidroponikus készlet, amely az otthoni termelők igényeihez igazodik.

Az NFT az ilyen típusú hidroponikus termesztőkészletek angol nevének rövidítése, Plant - Nutrient Film Technique, melynek lengyel fordítása: Thin-layer Flow Cultures (CKP). Működésük lényegét ennek a rendszernek a neve tartalmazza.
Ez egy aktív hidroponikus rendszer, amelyet nagyon gyakran használnak különféle növények kereskedelmi termesztésére. A növények tálcákon nőnek, amelyek alján a tápoldatot pumpálják, az aljukon vékony filmréteget képezve, amely tartalmazza a növények számára szükséges összes tápanyagot.

A növények növekvő gyökerei idővel egy vastag szőnyeghez hasonló tömör gyökérszőnyeget hoznak létre.

A növények tápanyaghoz és éltető oxigénhez való folyamatos hozzáférése gyorsabb növekedést és magasabb hozamot eredményez. Ezért találja meg őket olyan sok kereskedelmi üvegházban.

Ha egy NFT technikán alapuló hidroponikus készletről beszélünk, akkor egy termék kerül a peloton elé - az NFT Gro- Tank.

Az NFT Gro-Tank Kit az első hidroponikus készlet, amelyet az otthoni termelők igényeihez igazítottak. Nagy-Britanniában találták fel az előző század 70-es éveiben, és ez alatt a több mint harminc év alatt egyetlen kertésznek sem okozott csalódást. Maximum 30 cm magas, így a növényeinek bőven lesz helye a lámpák vonalához nőni. Szivárgásmentes tartállyal rendelkezik, így kiválóan alkalmas tetőtérbe, hálószobába és bérelt lakásba, ahol a falakon lefolyó vízfolyások nem olyanok, mint amit látni szeretnél.


Mikor ültethetek át növényeket az NFT Gro-Tankba?

A legfontosabb a növények jól fejlett gyökérrendszere. Ha kőzetgyapot kockákban termeszt, tépje le a műanyag porköpenyét, és várja meg, amíg egészséges fehér gyökerek nyúlnak ki a kocka mindkét oldalán. Ha kezdetben földet vagy kókuszt használ, távolítsa el a cserepeket, és ellenőrizze, hogy a palánták gyökérrendszere mennyire fejlett.

Hogyan kell a növényeket a tálcákra helyezni? 

Az NFT Gro-Tank rendszerek lehetővé teszik a növények bármilyen elrendezését a tálcákon. Nagyon jól működnek a zöld technika tengerével - sok kis növény és nagyon rövid tenyészidőszak. Óriásnövényeket is nevelhetsz bennük. Minden az Ön preferenciáitól, a termesztési technikától és a termeszteni kívánt fajtától függ.

Milyen EC értékekre kell a közepes skálát elérni?

Az NFT technikában nincs puffer a táptalaj és a növény gyökérrendszere között, ezért valamivel kisebb adag műtrágyát igényel, mint más hidroponikus technikák. Kezdje a gyártó által ajánlott adag felével, és fokozatosan növelje a teljes adagot a ciklus során.

Hogyan töltsük fel a tartályt erős koncentrációjú műtrágyával?

A beltérben, lámpák alatt termő növények mindig több vizet vesznek fel a tápközegből, mint az ásványi anyagok, így az EC szintje fokozatosan nő. Vegyél egy jó EC mérőt és figyeld a helyzetet.

Milyen gyakran cseréljem ki teljesen a tartályban lévő közeget? 

Javasoljuk, hogy kéthetente cserélje ki az összes adathordozót. Ez optimális feltételeket biztosít a növények számára a fejlődéshez.

Leírás:

méretek: 70x40xh20cm
tartály 20l kapacitású
szabványos 230V tápegységgel

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!